IJspret in Veenendaal-oost

Al vele jaren werken we voor Ontwikkelingsbedrijf Veenendaal-oost aan de plannen voor Buurtstede en Veenderij. Dit schitterende ijsweekend was een uitgelezen kans om al dat werk eens goed te bekijken. Nu eens niet vanaf de tekentafel of de luchtfoto maar laag bij de grond of zelfs van de onderkant. Het bood een mooi perspectief en inspiratie om verder te werken aan een zorgvuldige uitwerking van de laatste eilanden.

Nagenieten bij Elisabeth Groen

Zo gaaf. Ooit hebben de Amerfoorters een sleeheuvel bedacht. We hebben dit uitgewerkt tot een ontwerp. En nu is het idee precies uitpakt zoals het bedoeld is.

Hoef en Haag krijgt steeds meer vorm.

In onderstaande film van BPD gebiedsontwikkeling is prachtig te zien hoe Hoef en Haag steeds meer inhoud en karakter krijgt. Met SVP architectuur en stedenbouw geven we de openbare ruimte steeds verder vorm.

In 2021 wordt het nieuwe dorp nog beter ingebed in de omgeving. Zo zijn we bezig met de ontwikkeling van twee langzaamverkeer-routes. De een verbindt Hoef en Haag met het naast gelegen Hagestein. En daarnaast wordt ook een route naar de Lekdijk ontwikkeld.

Dan kunnen we met trots/recht zeggen: Hoef en Haag, een nieuw dorp aan de Lek.

Aanleg van Elisabeth Groen bijna voltooid

7 jaar nadat we samen met de Amersfoorters het Inrichting-en-Beheerplan hebben opgesteld zijn we nog steeds enorm betrokken bij dit project. Het is geweldig om het doorzettingsvermogen en enorme enthousiasme van de vrijwilligers van Stichting Elisabeth Groen te zien. Het resultaat mag er dan ook zijn. Lees er alles over op de site van Elisabeth Groen

Inspirerend landschapsplan voor het Watertorenpark Hengelo

In het groen en rondom de voormalige watertoren in Hengelo wordt een levendige en eigentijdse plek ontwikkelt om te wonen. Een plek waar de geschiedenis van de drinkwatervoorziening van Hengelo tot leven komt.

Bij dit project was Adviesbureau Haver Droeze verantwoordelijk voor het landschapsplan. Bij het ontwerp van de openbare inrichting werd inspiratie gevonden in de bestaande structuur van het landschap. Zo laten we in het ontwerp de ronde vormen van de oorspronkelijke aanwezige ondergrondse waterbekken terugkomen als waterkringen. Een wadi vormt de natuurlijke buffer voor het overtollige hemelwater.

Op basis van de ontwikkelvisie van SVP Architectuur en Stedenbouw en LRAU krijgen de plannen steeds meer vorm. Eigenaar Ter Steege is inmiddels gestart met de inschrijving voor de verkoop van fase 1.

Ontdek Watertorenpark Hengelo

COVID-19

Het kan inmiddels niemand ontgaan zijn dat de Nederlandse regering verdergaande maatregelen heeft getroffen om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. Voor ons houdt dat in dat wij in ieder geval tot 6 april a.s. zoveel mogelijk zullen thuiswerken. Wij zullen met dezelfde intensiteit aan onze projecten kunnen werken.

Medewerkers zijn via het algemene nummer of hun mobiele nummer bereikbaar. Vergaderingen proberen wij zoveel mogelijk telefonisch of online te organiseren. Daar waar onze fysieke aanwezigheid op locatie noodzakelijk is, zullen wij de algemene en specifieke veiligheidsrichtlijnen opvolgen. Wij hopen zo snel mogelijk weer met elkaar om tafel te kunnen zitten. Tot die tijd volgen wij de landelijke richtlijnen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. 

Aanleg speelplekken Veenderij gestart

Op de eilanden D, E en F van de Veenderij is de bouw van wegen en woningen al flink gevorderd. En nu worden ook de eerste speelplekken door groenaannemer Van de Haar Groep aangelegd. De ontwerpen zijn tot stand gekomen met participatie van bewoners. Binnenkort kunnen zij volop genieten van het resultaat van deze gezamenlijk inspanning.

Aan de Kade

Het eiland in de watergang heeft al mooi vorm gekregen. Wanneer ook de rest van de speelplek aangelegd is, kunnen kinderen zich helemaal uitleven in sport en spel

Aanleg speelplek Aan de Kade
Ontwerp speelplek Aan de Kade