Bestemmingsplan De Verborgen Tuinen in werking

Leusden – Begin november is het bestemmingsplan voor De Verborgen Tuinen onherroepelijk vastgesteld. Het bestemmingsplan staat de bouw van woningen en appartementen toe ter plaatse van het SBBO-gebouw in Leusden. Adviesbureau Haver Droeze heeft in opdracht van Heilijgers Projectontwikkeling BV de juridische procedure begeleid.
 

Van school naar woningen

In 2015 kocht Heilijgers Projectontwikkeling BV het SBBO-gebouw om het gebied te herontwikkelen. Het SBBO-gebouw was dat jaar zijn functie als mbo-school verloren. Heilijgers maakte samen met architectenbureau OOKarchitecten een plan voor de herontwikkeling. Op de voormalige schoollocatie zullen 35 appartementen en 31 woningen worden gerealiseerd.

 

Bestemmingsplan met beeldkwaliteit

Adviesbureau Haver Droeze heeft een bestemmingsplan opgesteld waarin de woonwijk mag worden gerealiseerd. In het bestemmingsplan maakt de schoolfunctie plaats voor een woonwijk met woningen en appartementen. Het plan houdt daarnaast rekening met de gewenste beeldkwaliteit. Zo moet er een vergunning worden aangevraagd voor het vellen van de beeldbepalende haag rondom de wijk.

 

Flexibele woonzorgfunctie

Het bestemmingsplan speelt daarnaast in op de verandering in de zorg. Langer thuis wonen wordt steeds meer de standaard. Het bestemmingsplan biedt daarom de nodige flexibiltiet. Door middel van een wijzigingsbevoegdheid is het mogelijk om in de woonzorgvoorziening van het noordelijke appartementengebouw regulier wonen toe te staan.