David Huijben nu Landschapsarchitect BNT

David Huijben heeft zijn Beroepservaringsperiode (BEP) met goed resultaat doorlopen en mag zich vanaf nu Tuin- en Landschapsarchitect noemen. Wij zijn trots op zijn behaalde resultaat en blij dat David onderdeel is van het Haver Droeze team.

David heeft de afgelopen 2 jaar beroepservaring opgedaan bij ons bureau. Hij heeft de zelfstandige route gevolgd, wat inhoud dat hij op eigen kracht zich heeft verdiept in het complete palet van kennis en vaardigheden waar een Landschapsarchitect over hoort te beschikken. Hierbij is hij gesteund en begeleid door zijn mentor Jeroen Heij en heeft hij ook veel geleerd van de rest van het team.

Wie de titel Tuin- en Landschapsarchitect wilt voeren, moet vanaf 1 januari 2015, na de masteropleiding Landschapsarchitectuur verplicht de beroepservaringsperiode doorlopen. Hierbij horen 3 beoordelingsgesprekken, het volgen van een aantal modules aan bevoegde instellingen en dient de kandidaat (minimaal) 2 jaar werkervaring op te doen. David meldt het volgende over zijn beroepservaringsperiode;

‘’De Beroepservaringsperiode is niet alleen noodzakelijk om een titel te voeren, maar geeft ook de tijd, middelen en aanleiding om het vak in zijn compleetheid te begrijpen en onder de knie te krijgen. Daarbij heb ik samen met andere ‘Beppers’ een netwerk opgebouwd en daarin mijzelf gepositioneerd in de beroepswereld, met mijn eigen visie en waardering van het huidige en toekomstige landschap. Ik ben dan ook heel dankbaar dat ik bij Adviesbureau Haver Droeze deze groeiruimte gekregen heb. Ik kan het iedereen die Landschapsarchitect wilt worden aanbevelen om de BEP te doen’’.