Eerste bomen in Park Elisabeth Groen geplant

In Park Elisabeth Groen zijn zaterdag 15 december de eerste nieuwe bomen geplant door de wethouders Kees Kraanen en Menno Tigelaar samen met talloze vrijwilligers. Met deze officiële handeling is de aanleg van het zuidelijke deel van het park feestelijk en prominent gemarkeerd.

Ruim 100 vrijwilligers, buurtbewoners en de aanwezige pers luisterden naar een terugblik van Paul Struijk (voorzitter Elisabeth Groen) en zagen dat er voor het plaatsen van de bomen nog stevig gespit moest worden.

Zeker geen afstel

Doorzettingsvermogen van het bestuur van Elisabeth Groen,de politiek en de vele vrijwilligers hebben er voor gezorgd dat, het doorvertraging geplaagde plan, toch vooruitgang bleef boeken. Inmiddels zijn dewerkzaamheden van het eerste deel in volle gang. Zo zijn bijvoorbeeld deuitkijktoren en het vlonderpad aangelegd en kunnen nu de eerste bomen geplantworden.

Van en Voor de bewoners van Amersfoort

Het park dat met input van ruim 200 ideeën van Amersfoorters onder begeleiding van Haver Droeze is ontworpen krijgt nu steeds meer vorm. En ook nu kunnen vrijwilligers uit de stad nog volop meewerken.Hierbij worden geïnteresseerden steeds actief op de hoogte gehouden via de site elisabethgroen.nl, de nieuwsbrief en andere sociale media.

Het is kortom een prachtig project waar Amersfoort trots op mag zijn.