Bouw stadswoningen aan groen Hieronymuserf van start

Deze week zijn de bouwwerkzaamheden gestart van het bijzondere project Hieronymuserf van ontwikkelaar Edwin Oostmeijer. De 9 stadswoningen in de binnenstad van Utrecht worden gebouwd door bouwonderneming Van Bekkum, onder architectuur van bOb van Reeth. Adviesbureau Haver Droeze is verantwoordelijk voor het ontwerp van de groene hof die mooi aansluit op de naastgelegen Minstroom en het Oosterspoorbaanpark.

Groene hof in het hart van Utrecht

Het Hieronymuserf is een prachtige plek tussen Abstede en de historische binnenstad van Utrecht. Een plek zoals je ze niet vaak tegenkomt. Groen, stil en stedelijk tegelijk. Een smalle doorgang tussen de monumentale panden aan de Maliesingel leidt tot de verborgen groene hof.

Gelegen naast het prominente, uit 1873 stammende Hieronymushuis, realiseert ontwikkelaar Edwin Oostmeijer 9 exclusieve stadswoningen. De sfeer op deze bijzondere locatie is statig en informeel tegelijk. Door de smalle entree beland je op een verrassend lichte plek die ruim oogt. Voormalig Vlaams bouwmeester bOb van Reeth heeft voor het Hieronymuserf samengewerkt met Jonas van de Walle en Evelyn Bossuyt van Studio Plus Architecten. Wij hebben de ruimte rondom de woningen ontworpen als een informele groene hof in één ruimte, waarin de auto geparkeerd wordt, bewoners elkaar kunnen ontmoeten en kinderen kunnen spelen.

Binnenwereld gekoppeld aan Minstroom en Oosterspoor

Maar vooral ook is de bijzondere ligging aan de Minstroom en het Oosterspoorbaanpark benut, waardoor het Hieronymuserf achter de Maliesingel zich opent naar de groene binnenwereld van  het voormalige hoveniersgebied van Abstede, waar de vruchtbare grond rond de lieflijke Minstroom   al vanaf de middeleeuwen tuinders aantrok, die woonden in hovenierswoningen en stads boerderijen. In deze rust van deze verscholen, groene wereld met de Hovenierstuinen worden de nieuwe woningen gemeenschappelijke hof als vanzelfsprekend opgenomen. Het plan is optimaal aangehaakt op de recreatieve routes in de stad, fietsend over de nieuwe route van het Oostespoorbaanpark, wandelend door het Zocherplantsoen en binnenstad en kanoënd over de Minstroom!

Meer informatie is te vinden op www.hieronymuserf.nl