Verkoop stoere woningen HomeTown van start

Afgelopen woensdag ging de verkoop van start van de nieuwe woningen in karakteristieke art decostijl en een gemeenschappelijk binnengebied waar ontmoeting centraal staat. Dat is HomeTown gelegen in de wijk Leeuwesteyn van Leidsche Rijn in Utrecht. Een plek waar groen en stads wonen samenkomen. TBI-onderneming ERA Contour ontwikkelt hier 51 eengezinswoningen en 9 appartementen. Bewoners van HomeTown genieten straks van een eigen tuin en een gemeenschappelijke hof voor gezamenlijke activiteiten. Voor deze binnenhof maakt  Adviesbureau Haver Droeze in cocreatie met de nieuwe bewoners het ontwerp.

Inrichting met aandacht voor klimaat

De binnenhof van HomeTown biedt een veilige en afgeschermde omgeving met zoveel mogelijk variatie. Bij de inrichting speelt ook het veranderende klimaat een belangrijke rol: veel groen, opvang regenwater, plekjes voor vogels, bijen en vlinders. Via een wadi zakt het water weg in de ondergrond: dit gaat de verdroging tegen. De pergola’s worden beplant met klimplanten waar de merels in kunnen nestelen, maar waaraan ook de schommel hangt. Een koele plek zonder hittestress.

De binnenhof krijgt een groen en los karakter, een echte tuin om te ravotten, bloemen te plukken in de schaduw te zitten en vogels te horen.

Meer informatie over het project is te vinden op https://hometown-utrecht.nl/.