Een vernieuwde Bloemenbuurt in Steenwijk-West

STEENWIJK – In samenwerking met SVP architectuur en stedenbouw heeft Adviesbureau Haver Droeze de opdracht verkregen van Woonconcept voor het opstellen van een stedenbouwkundig plan, beeldkwaliteitplan en bestemmingsplan voor een vernieuwde Bloemenbuurt in Steenwijk. De nieuwbouwplannen worden samen met een projectgroep van diverse stakeholders verder vormgegeven.

Een vernieuwde wijk

In de Bloemenbuurt worden de 90 beneden-bovenwoningen vervangen door eengezinswoningen. Ook de buitenruimte wordt vernieuwd. Afgelopen najaar is samen met de buurt gestart met ‘bruistafel-sessies’. De eerste wensen van de huurders en belanghebbenden zijn toen in kaart gebracht. Aan SVP en Haver Droeze nu de taak om deze belangen te verenigen in een stedenbouwkundig plan, beeldkwaliteitplan en bestemmingsplan.

Pressure cookers

Het vervolgtraject bestaat uit twee pressure cookers. In intensieve sessies worden de gezamenlijke ambities, kansen en knelpunten bepaald. Op basis daarvan worden meerdere ruimtelijke modellen gepresenteerd. Het voorkeursmodel wordt gezamenlijk verder vormgegeven en zal uitgewerkt worden tot stedenbouwkundig plan en beeldkwaliteitplan. Het bestemmingsplan verankert de plannen juridisch.

Wij kijken uit naar een mooie nieuwe Bloemenbuurt!