Buurtpark De Hoven

De buitenruimte van nieuwe woontorens ontworpen als buurtpark

 

De vervanging van portiekflats door woontorens creëert ruimte voor een nieuw buurtpark. Het kleurgebruik en de plaatsing van uitdagende speeltoestellen maken van het park een sportieve ontmoetingsplek. Logisch gekozen routes vormen de verbinding tussen het groene buurtpark en het winkelcentrum.

 

Nieuwbouw woontorens levert ruimte voor park

Na sloop van een aantal jaren ’60 portiekflats is fase 1 van de nieuwbouw van De Hoven gerealiseerd. Het bouwplan leverde ruimte op voor een nieuw park als ontmoetingsplek voor de buurt. In opdracht van COM Wonen en de Gemeente Capelle aan den IJssel is door Adviesbureau Haver Droeze een ontwerp voor het buurtpark vervaardigd.

 

Kleurig en sportieve ontmoetingsplek

Er is gekozen voor een ‘sportief speelpark’ met veel kleur. Dit komt terug in de verharding, de vele bloemdragende heesters en de herfstkleuren van de bomen. Kleuren en materialen van de gevels zijn verwerkt in de kademuren, brug en verhardingen waardoor een samenhangend geheel ontstaat.

 

Route van groen park naar winkelcentrum

In het ontwerp lopen de routes van en naar het dichtbij gelegen winkelcentrum door het buurtpark. De routes zorgen voor levendigheid en een logische zonering van spel, zitten en natuur. De realisatie vond plaats in 2012. Het buurtpark vormt zo een echte groene tegenhanger van het drukke winkelcentrum van Capelle aan den IJssel.